Prijavite se za “The Moth Nature Writing Prize” takmičenje u pisanju o prirodi

Pozivaju se zainteresovani kandidati da se prijave za takmičenje u pisanju o prirodi, a najbolja djela biće vrijednim nagradom.

OBLAST:
Priroda
OPIS:
Ova nagrada ima za cilj da podstakne i proslavi umjestnost pisanja djela o prirodi. Dodjeljuje se godišnje i to za djelo koje prethodno nije nigdje objavljeno, bilo da je u pitanju poezija ili proza, a koje najbolje prikazuje vezu između pisca sa svijetom prirode. Sudija na ovom takmičenju će biti Helen Macdonald- pisac, pjesnikinja, prirodnjakinja i istoričar nauke. Njena knjiga ,,H is for Hawk” osvojila je mnoge nagrade, uključujući i Samuel Johnson Prize, nagradu za knjigu godine, the Prix du Meilleur Livre Etranger u Francuskoj, u Americi je ušla u uži izbor za National Book Critics Circle Award. Objavljuje članke za magazin New York Times, dok živi u Safoku.
Pobjednik će osvojiti 1000 eura i imaće priliku da provede nedelju dana u Circle of Misse u Francuskoj. Djelo će biti objavljeno u zimskom izdanju časopisa The Moth.
USLOV:
Da biste mogli da učestvujete neophodno je da imate više od 16 godina. Takođe djelo mora biti originalno, odnosno da prethodno nije objavljivano. Maksimalan fond riječi je 4000. Kada se budete prijavljivali neophodno je da uz rad koji prilažete, uplatite 15 eura (po prijavi) i možete poslati koliko želite djela.
NAČIN PRIJAVE:
Neophodno je da uz obrazac za prijavu pošaljete i propratno pismo. Dokumentaciju sa podacima i naslovom djela možete poslati na : The Moth, Ardan Grange, Milltown, Beltrubet, Co. Cavan, Ireland H14K768.
ROK ZA PRIJAVU:
15.09.2021.godine
Za više informacija posjetite njhivu zvaničnu stranicu.
(mladiinfo.me)