Prijavi se na svjetsko video takmičenje koje naglašava socijalna pitanja

Filmski stvaraoci i aktivisti mogu poslati video zapise koji nadahnjuju aktivizam, suosjećanje i društvenu transformaciju.

Social Impact Media Awards (SIMA) prima prijave za svoje međunarodno dokumentarno i obrazovno medijsko takmičenje i izložbu, koje finansiraju dokumentarne kuće i organizacije za ljudska prava.

Kategorije su dugometražni dokumentarni filmovi, kratki dokumentarni filmovi, uticaj veštačke inteligencije, video snimci (inovacije i kreativni uticaj), XR/interaktivne i produkcijske kompanije.

Dugometražni dokumentarni filmovi moraju trajati najmanje 40 minuta, kratki filmovi kraći od 40 minuta, XR/interaktivni kraći od 20 minuta i impresivni videozapisi od 2 do 20 minuta.

Filmovi moraju biti gotovi između oktobra 2022. i septembra 2023. Dokumentarni filmovi koji nisu na engleskom jeziku i video snimci sa obrazovnim uticajem moraju biti titlovani na engleski.

Pobjednici u svakoj kategoriji će dobiti novčane nagrade, medijske sadržaje i mogućnosti distribucije.

Rani rok je 15. septembar. Redovni rok je 30. septembar. Kasni rok je 7. oktobar. Startnina počinje od 20 USD.

 

Preuzeto sa: ijnet.org

 

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“