Živjeti slobodno, perom se boriti!

Humanity in Action Bosnia and Herzegovina u saradnji sa izdavačkom kućom Buybook Doo raspisuje konkurs “Živjeti slobodno, perom se boriti” za najbolji literarni rad. Ideja o realizaciji konkursa nastala je iz želje da se mladima, koji svoje misli i osjećanja vole iskazati pisanom riječju pruži prilika, motivacija i afirmacija da to učine i izvan svojih školskih zgrada, fakulteta ili kancelarija. Pravo prijave na konkurs imaju svi mladi od 18 do 30 godina starosti koji žive na području Bosne i Hercegovine, te ih ovom prilikom pozivamo da pošalju svoj najbolji rad na slobodnu temu.

Tri najbolja literarna rada će biti nagrađena vrijednim nagradama, a nagrađeni autori će biti pozvani na event koji će se održati naknadno.

Svoje prijave možete poslati na naš mail (zivjetislobodnoperomseboriti@gmail.com), radovi ne trebaju biti potpisani šifrom, već vam mi dodjeljujemo šifru nakon prijave putem našeg maila, a prije slanja našem stručnom žiriju.

 

Preuzeto sa: hocu.ba

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“