Prijavi se za Shwarzmanov program stipendija master studija u Kini

Schwarzman Scholars okuplja razne mlade lidera iz svih regiona i sektora svijeta koji prihvataju međusobne razlike tokom rada na zajedničkoj misiji. 

OBLAST:

Sve oblasti

OPIS

Svake godine odabire se nova klasa koja će prijedstavljati sljedeću generaciju lidera na svijetu – osobe visokog kalibra otvorenih umova i neograničenog potencijala koji će poslužiti za produbljivanje razumijevanja između Kine i ostatka svijeta. Schwarzmanovi stipendisti stiču obrazovanje svijetske klase kroz interakciju sa ministrima spoljnih poslova, političkim liderima i preduzetnicima. Naučnici će dobiti sveobuhvatnu stipendiju, uključujući: sobu i pansion, studijsko putovanje u zemlji, putovanje u i iz Pekinga, knjige i pribor, zdravstveno osiguranje, stipendija za lične troškove.

USLOVI

  • Moraju imati diplomu osnovnih studija. Kandidati koji su trenutno upisani na dodiplomske programe moraju ispuniti sve zahtijeve pre 01.08. tj. upisa na Schwarzman Scholars.
  • Ne postoje zahtijevi za određenu oblast dodiplomskog studija, sva polja su dobrodošla, ali važno je da kandidati, bez obzira na dodiplomske predmete, mogu doprineti učestvovanjem u ovom prigramu.
  • Kandidati moraju da imaju najmanje 18, ali ne više od 29 godina starosti od 1. avgusta godine
  • Kandidati moraju pokazati jake viještine engleskog jezika, jer će se cijelokupna nastava izvoditi na engleskom jeziku. Ako maternji jezik podnosioca zahtijeva nije engleski, uz prijavu se moraju dostaviti i zvanične ocijene znanja engleskog jezika. Ovaj uslov se odriče za kandidate koji su studirali na institucijama gde je osnovni jezik nastave bio engleski najmanje dvije godine akademskog programa kandidata. Takođe će se odustati od zahtijeva za kandidate koji su dvije ili više godina studirali engleski jezik na nivou master studija ili više. Prihvatljive opcije testa su: Test engleskog kao stranog jezika (TOEFL PBT), Internet test engleskog kao stranog jezika (TOEFL iBT), Međunarodni sistem za testiranje engleskog jezika (IELTS).

NAČIN PRIJAVE:

Za podnosioce zahtijeva koji koriste sistem prijavljivanja u Kini, pogledajte smjernice na zvaničnoj stranici.

ROK ZA PRIJAVU:

21. septembar 2021.
Posjetite zvaničnu stranicu.
(mladiinfo.me)