Prijavite se na obuku u Evropskom parlamentu

Evropski parlament nudi dvije vrste stažiranja: stažiranje u sekreterijatu i stažiranje sa članovima Evropskog parlamenta. Stažiranje će se održati u Briselu, Strazburu i Luksemburgu kao i u prostorijama Evropskog parlamenta.

Evropski parlament: Tri izvanredne mjere za borbu protiv pandemije  koronavirusa - Poslovne novine
OBLAST:
Obrazovanje
OPIS:
Stažiranja u sekreterijatu su plaćena i mogu se obavljati na jednom od zvaničnih mjesta Evropskog parlamenta- Briselu, Luksemburgu i Strazburu. Ova stažiranja će poboljšati vašu stručnu spremu, obrazovanje i omogućiti vam uvid u EU i Evropskog parlamenta. Članovi Evropskog parlamenta mogu ponuditi plaćeno stažiranje u svojim kancelarijama u prostorijama Evropsog parlamenta i omogućiti vam da bolje razumijete metode rada članova Evropskog parlamenta.
USLOVI:
Kandidati moraju biti stariji od 18 godina, biti državljani zemalja članica EU ili zemalja kandidata za pristup u EU. Moraju posjedovati univerzitetsku diplomu kao i dobro poznavati jedan od zvaničnih jezika EU, takođe moraju dostaviti potvrdu da nisu radili ili koristili druge vrste pripravništva više od dva uzastopna mjeseca u instituciji, organu ili agenciji u EU.
NAČIN PRIJAVE:
Da biste se prijavili potrebno je direktno kontaktirati poslanike Evropskog parlamenta.
ROK ZA PRIJAVU:
30. novembar 2020. godine za stažiranje u sekreterijatu, dok za stažiranje sa članovima nije ograničen rok za prijavu.
Detaljnije na link: https://www.europarl.europa.eu/…/work-with-us/traineeships
(mladiinfo.me)