Prijavite se za program stipendiranja “Stefan Banach”

Ambasada Republike Poljske u Podgorici obavještava da je 19. maja na stranici poljske nacionalne agencije za akademsku razmjenu NAWA objavljen zvanični konkurs za prijem aplikacija u okviru Programa stipendiranja „Stefan Banach”.

OBLAST:

Prirodne i društvene nauke

OPIS:

Program ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj zemalja u razvoju kroz povećanje nivoa znanja i obrazovanja građana tih zemalja, nudeći im stipendiju za studije II stepena na poljskom ili engleskom jeziku na poljskim univerzitetima pod nadzorom Ministra obrazovanja i nauke iz oblasti inženjeringa, tehnike, poljoprivrede, egzaktnih i prirodnih nauka.

USLOVI:

Za NAWA stipendije se mogu prijaviti, između ostalih, predstavnici svih šest zemalja Zapadnog Balkana, uključujući Crnu Goru. Pored toga, studenti iz ovih zemalja takođe imaju mogućnost završetka studija II stepena iz oblasti humanističkih i društvenih nauka, sa izuzetkom filoloških studija iz oblasti maternjeg jezika zemlje porijekla korisnika.

NAČIN PRIJAVE:

Više informacija o načinu prijave možete pronaći na linku https://nawa.gov.pl/en/students/foreign-students/the-banach-scholarship-programme

ROK ZA PRIJAVU:

21.06.2021, 15.00h
Detaljnije na  https://nawa.gov.pl/en/students/foreign-students/the-banach-scholarship-programme
(mladiinfo.me)