Prijavite se za SLAM trening u Italiji

NVO Mladiinfo Montenegro raspisuje poziv za učesnike treninga koji će se održati u Sardiniji, Italija, u periodu od 26. jula do 2. avgusta 2021. godine. Obuka je dio SLAM projekta (Structured Learning for Awareness in Media), koji uključuje sedam partnerskih organizacija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske, Italije, Srbije i Turske.

OBLAST:
mediji
OPIS:
Cilj projekta je podizanje svijesti i kritičkog mišljenja kod mladih o ulozi masovnih medija kao izazovu i preduslovu za inkluzivnije društvo prema migrantima i izbjeglicama.
Balkan je i dalje najbolji primjer gdje mediji svjesno i čak namjerno koriste govor mržnje u senzacionalističke svrhe i time izazivaju podržavanje tog istog govora mržnje.
Bez obzira na to, postoje mogućnosti da se istraže sličnosti, razlike i potencijalna sinteza među različitim, a ipak povezanim izazovima sa kojima se suočava Zapadni Balkan i Evropa u sklopu međunarodnog napora koji ima za cilj postavljanje temelja bolje medijske pismenosti i kritičkog mišljenja na nivou mladih ljudi pa čak i na nivou cijelog društva, kao sredstva za borbu protiv fenomena govora mržnje i izgradnje bloka pregovora o procesima integracije.
Učesnicima su pokriveni troškovi hrane, smještaja i obuke. Iz svake države će biti odabrana po četiri učesnika.
USLOVI:
Mogu se prijaviti svi stariji od 18 godina. Neophodno je poznavanje engleskog jezika.
NAČIN PRIJAVE:
Kako biste se prijavili potrebno je da popunite APLIKACIONI FORMULAR. 
ROK ZA PRIJAVU:
10.06.2021. godine
Više informacija na: kontakt@mladiinfo.me
(mladiinfo.me)