Prijavite se za trening medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan u saradnji sa partnerima: Udruženje Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH), Forum mladi i neformalna edukacija (Forum MNE) i Mladinski obrazoven forum – MOF raspisuje konkurs za učesnike i učesnice treninga za trenere u oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga.

OBLAST:

medijska pismenost, interkulturalni dijalog

OPIS

Poziv je otvoren u okviru projekta ,,Mladi zapadnog Balkana – Virtuelna razglednica” koji za cilj ima da poboljša medijsku pismenosti i podstakne kritičko razmišljanje mladih, kao i da stvori interkulturalni dijalog između mladih u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Želimo da osnažimo mlade ljude da budu društveno angažovani/e, informisani/e, kritički nastojeni/e, a medijsku i digitalnu pismenost, kao i povećanu vidljivost mladih u medijima vidimo kao sredstvo postizanja tog cilja.

Polaznike/ce očekuje dinamičan i zanimljiv program koji se sastoji iz četiri dvodnevna modula – tri modula koji će se sprovoditi onlajn i posljednjeg modula koji će se sprovesti uživo, u Podgorici. Nakon uspješno završenih modula, svaki trener će facilitirati 6 do 8 virtuelnih interkulturalnih razmjena za srednjoškolce/ke i studente/kinje gde će biti podstaknuta diskusija između mladih iz četiri zemlje Zapadnog Balkana – Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Polaznici i polaznice koji budu učestvovali na svim modulima i pokazali zalaganje tokom i nakon modula,  dobiće sertifikat o završenom treningu. Nakon uspješno završenih interkulturalnih razmjena svi polaznici i polaznice treninga, sada facilitatori i facilitatorke, dobiće i novčanu naknadu u iznosu od 500 eura (bruto iznos).

Polaznici i polaznice će imati priliku da putuju, upoznaju i učestvuju u interkulturalnom dijalogu sa mladima širom regiona, ali i da podstaku druge mlade ljude na razmjenu i upoznavanje svojih vršnjaka iz regiona.

Projekat Mladi zapadnog Balkana – Virtuelna razglednica predviđa i godišnje multimedijalno takmičenje Različitost u mojoj zajednici gdje će polaznici/e programa ali i učesnici/e interkulturalnih razmena moći da iskoriste svoju kreativnost i vještine proizvodnje medijskih sadržaja i osvoje vrijedne nagrade.

USLOVI

Da biste se prijavili potrebno je da imate:
– između 18 i 29 godina;
– imate prethodno iskustvo (makar skromno) u omladinskom radu;
– da tečno govorite engleski jezik;
– imate iskustvo ili volju da radite u multikulturalnim sredinama.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je popunjenu prijavu i CV poslati na: aleksandar@media-diversity.org.

ROK ZA PRIJAVU:

17.03.2023. godine

Detaljnije na:

https://www.forum-mne.com/trening-za-trenere-u-oblasti-medijske-pismenosti-i-interkulturalnog-dijaloga/

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi