Prijavite se za World Agriculture Prize

Organizacija GCHERA poziva sve zainteresovane kandidate da se prijave za nagradu u oblasti agrikulture. Pored novčane nagrade koju mogu osvojiti, učesnicima će biti obezbijeđen džeparac i pokriveni smještajni i putni troškovi.

OBLAST:

agrikultura

OPIS:

Ovu nagradu dodjeljuje GCHERA (Global Confederation of Higher Education Associations for the Agricultural and Life Sciences). Nagrada ima za cilj da podstakne uzajamno razumijevanje i globalnu saradnju između visokoškolskih ustanova i institucija u pružanju podrške na polju inovacija, da u globalnom kontekstu obezbijedi kvalitetno obrazovanje i istraživanje u poljopiverdnim naukama, pritom uvažavajući doprinos pojedinaca ovoj misiji. Nagradu su predložili profesor Zhai Huqu, bivši potresjednik Kineske akademije poljoprivrednih nauka (CAAS) i profesor Zhou Guanghong, dekan Poljoprivrednog Univerziteta (NJAU), i predsjednik Profesionalnog odbora za obrazovanje (EPC)  Kineske asocijacije poljoprivredno-naučnih društava. Nagrada je predložena 20. oktobra 2012. godine , povodom 110. godišnjice NJAU, da bi kasnije bila i izglasana na sastanku upravnog odbora GCHERA  u Urugvaju 29. oktobra 2012. godine. Nagradu sponzorišu Fondacija za razvoj obrazovanja Univerziteta NJAU i Da Bei Nong Group, a nagrade se dodjeljuju na godišnjem nivou.
Nominovani kandidati će imati priliku da predstave svoja dostignuća , a koje će se najbolje prikazati u radu nainovanog kandidata u razvoju institucije (institucija) u kojoj radi.
Dvije nagrade u iznosu od 100000 USD biće dodijeljene tokom ove godine i to članu akademskog/nastavnog osoblja viskoškolske ustanove kao priznanje za životna postignuća u oblasti poljoprivrede i priprodnim naukama, uključujući ali i ne ograničavajući se na poljoprivredu, šumarstvo, prirodne resurse, proizvode na bazi biomase, bioenergije, ruralnog razvoja i životne sredine. Jedan od dobitnika nagrade biće iz zemlje koja nije klasifikovana kao zemlja se razvijenom ekonomijom.

USLOVI:

Nominovani mora biti akademski član visokoškolske ustanove.

NAČIN PRIJAVE:

Kako biste se prijavili potrebno je da se registrujete putem linka. Zatim će vam na mejlu stići lozinka pomoću koje ćete moći da se prijavite na onlajn obrazac za nominaciju. Obrazac za nominovanje možete ažurirati u bilo koje vrijeme do isteka roka.

ROK ZA PRIJAVU:

30.06.2021. godine do 17h
Detaljnije:
https://www.gchera.com/world-agriculture-prize.html
(mladiinfo.me)