Produžen rok za prijave na 4. AJB DOC Film Festival

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) obavještava sve autore i produkcijske kuće da je produžen rok za prijave na četvrto izdanje ovog Festivala. Svoje radove mogu prijaviti do ponoći 31. maja 2021. godine.

Četvrti AJB DOC Film Festival bit će biti održan od 10. do 14. septembra 2021. godine u Sarajevu i/ili online. Prijave za četvrto izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na web stranici ili platforme Film Freeway.
Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje porijekla, a jedan od glavnih kriterija je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uvjete dostupni su na oficijelnoj festivalskoj stranici.
Zvanična selekcija AJB DOC Film Festivala, takmičarska i netakmičarska te program AJB Prikazuje, bit će predstavljena početkom septembra 2021. godine.
Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene nagrade u tri ustanovljene kategorije, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.
(nap.ba)