Psihopodcast: Anti/Stigma Depresije – A koja je tvoja šifra !?

Želja mi je da razgovaram s brojnim psiholozima iz regiona, ali i šire. Kako mladim, kreativnim i entuzijastičnim psiholozima tako i sa istim onim koji imaju puno više iskustva i godina u svojim terapijskim bilješkama, te da svi zajedno učimo jedni od drugih i razmjenjujemo iskustva. Ideja je da ova emisija bude, kako za opštu populaciju kao primarnu publiku, tako i za sve psihologe raznih terapijskih pravaca i osoba iz pomažućih struka kako bi kroz ovo druženje od sat vremena naučili nešto novo o sebi, drugima, terapiji i svijetu te da svi zajedno unaprijedimo svoje znanje i vještine.

Tokom treće seanse razgovarati ćemo sa dvoje sjajnih psihologa iz Integrativnog Psihološkog Centra “SAGO”. Šta je to depresija i zašto se plašimo naših emocija? Kako je moguće da se iza osmjeha skriva patnja? Da li neki ljudi iskorištavaju depresiju? Čemu nas uči “glas ludila”? Na ova i mnoga druga pitanja saznajte odgovor 19. Jula u 19 sati. Šifra: 19.19.
KONCEPT EMISIJE:
1. Predstavljanje Psihologa – u uvodnom dijelu ćemo saznati nešto više o radu našeg gosta emisije;
2. Psiholozi Pričaju…Online Javni Nastup – UNsubscribe sa Anksioznosti. Razgovor o temi emisije kroz intervju i razmjenu mišljenja i iskustva;
3. Pitaj Psihologe – odgovaranje na pitanja sa LIVE komentara. Tokom cijele emisije ćemo odgovarati na pitanja iz komentara, ali u ovom dijelu ćemo se posebno fokusirati na pitanja te pokušati ponuditi odgovor na pitanja vezano za temu emisije;
4. Poruka Psihologa – za kraj gost emisije će nam preporučiti neku psihološku tehniku ili vježbu vezano za temu seanse, zatim predložiti neki film, seriju, muzički album ili knjigu koja nam može pomoći. Konačno završna poruka za publiku.
MJESTO: Facebook LIVE
VRIJEME: 19:00
DATUM: 19. JULI 2020
GOSTI Iintegrativni Psihološki Centar “SAGO”
Sanja Pisarević Ms Psihologije RE&KBT Psihoterapeut pod supervizijom
Sanja je završila psihologiju na Filozofskom fakultetu u Banjaluci te završava edukaciju iz REBT-a u Centru za KBT u Banjaluci. Bila zaposlena kao asistentica u nastavi te od početka studija posvećena volonterskom radu. Duži period kao volonterka provela je na projektu „Plavi telefon“ i u Udruženju za pomoć licima sa autizmom „Djeca svjetlosti“. Jedna od osnivača Udruženja IPC Sago. Takođe, trenutno radi u Savjetovalištu za studente – Centar za punu svjesnost u Banjoj Luci. Jedna od oblast interesovanja rad na depresivnosti.
Miloš Pralica Ms Psihologije RE&KBT Psihoterapeut pod supervizijom
Miloš je završio psihologiju na FFBL, i trenutno završava obuku za REBT u Centru za KBT BL. Radio kao pripravnik u CZMZ u Prijedoru, te kao konsultant Međunarodne organizacije za migracije. Trenutno predsjednik udruženja IPC Sago i demonstrator na predmetima iz domena socijalne psihologije na FFBL. Neurotični autsajder.
Dodatne informacije:
http://www.elis.ba/event/anti-stigma-depresije-a-koja-je-tvoja-sifra/
Fb event