Razmjene mladih – više od putovanja i zabave!

Onlajn razgovor o razmjenama mladih i njihovoj ulozi u izgradnji odnosa u regionu namijenjen je svima koji su zainteresovani za razmjene mladih, bilo da su učesnici ili organizatori.

U razgovoru će učestvovati:
– Đuro Blanuša, Regionalna kancelarija za saradnju mladih
– Jasmina Lazović, Centar za primijenjenu istoriju
– Ivana Markulić, Humans of Albania and Serbia
– Vladan Đukanović, trener
Razgovor moderira: Luka Božović – Diskusija o značaju razmjena mladih žena i muškaraca u regionu pokrenuće pitanja koja su se u prethodnom periodu pokazala kao najvažnija za kvalitetne razmjene mladih.
Iako neki razmjene svode na puku zabavu i putovanje, pa čak i tako privlače učesnike, one su mnogo više od toga. Interkulturalno učenje koje je nerazdvojivi dio svih razmjena mladih koji dolaze iz različitih dijelova regiona često podrazumijeva razgovore o „teškim“ temama, ali je te razgovore moguće pokrenuti na kreativan način.
Kroz razgovor ćemo dati odgovor kako se baviti mladim ženama i muškarcima sa različitim iskustvima, pogledima na sve, koji dolaze iz različitih konteksta. Takođe, kroz razgovor ćemo pokrenuti i pitanje važnosti razmjene mladih za budućnost odnosa i pomirenje kao proces, ali i konačan cilj. Zašto razmjene mladih mogu da budu jedan od ključnih načina da se postigne održivi mir na prostoru Zapadnog Balkana? Kako one doprinose budućim odnosima?
Da biste učestvovali u ovom onlajn događaju, molimo vas da se registrujete ovde: https://forms.gle/jckqjhLnhGXSeLJs8
(FB event)