Red Bull BC One najavljuje povratak online izdanja takmičenja u breakdanceu (VIDEO)

Najveće i najprestižnije svjetsko breakdance takmičenje, Red Bull BC One, četvrtu godinu uzastopno organizuje E-Battle online turnir, koji brejkerima iz svih kutaka planete daje priliku da se kvalifikuju u Svjetsko finale.

Kvalifikacijski turniri za Red Bull BC One se organizuju u više od 30 zemalja, a nacionalni pobjednici se dalje bore za prolazak u Svjetsko finale.
U zemljama u kojima nema kvalifikacijskih turnira, online izdanje takmičenja – Red Bull BC One E-Battle – daje šansu svima koji imaju internet konekciju, bilo gdje u svijetu, da postanu prvaci svoje zemlje i izbore mjesto u Svjetskom finalu.
Prijave za Red Bull BC One E-Battle otvorene su od 29. aprila do 14. maja. Da bi se prijavili, učesnici trebaju posjetiti adresu www.redbull.com/ebattle, registrovati se i kreirati takmičarski profil, te poslati video u trajanju od najviše jedne minute, u kojem će demonstrirati svoje breakdance vještine.
Snimke će ocjenjivati poznata imena breakdance scene, među kojima će biti B-Boy Kleju iz Poljske, B-Girl Sarah Bee iz Francuske i trostruki Red Bull BC One svjetski prvak, B-Boy Menno iz Nizozemske.

Žiri će na osnovu originalnosti, kreativnosti, muzikalnosti, tehnike i ukupnog nastupa odabrati 16 najboljih. Njihova imena će biti objavljena 24. maja, i dobit će priliku da se uz nacionalne šampione takmiče na Red Bull BC One Last Chance Cypheru u Gdanjsku (Poljska).
Pobjednici Last Chance Cyphera će 26. juna izboriti mjesto među svjetski poznatim brejkerima koji će nastupiti u Red Bull BC One Svjetskom finalu 5. i 6. novembra, takođe u Gdanjsku.
Najboljih 16 brejkera i najboljih 16 brejkerki potom će se suočiti u Red Bull BC One Svjetskom finalu, koje će biti direktno prenošeno putem live streama na Red Bull BC One YouTube i Facebook kanalima, kao i na Red Bull TV.
Prošle godine je više od 100 država imalo svoje predstavnike u Red Bull BC One E-Battleu, a na Svjetsko finale u Salzburg (Austrija) putovali su pobjednici B-Boy Gun (Rusija) i B-Girl Madmax (Belgija).
Pravila E-Battlea su dostupna na web stranici takmičenja.
(klix.ba)