Regionalna saradnja:Female leadership Camp

Udruženje Otvorene zabavneškole iz Sarajeva, dobitnik je Granta za organizaciju projekta pod nazivom ‘’Female leadership Camp’’.

Grant je dodijeljen od strane Western Balkans Fund, u okviru četvrtog pozivaza projekte. Projekt ‘’Female leadership camp’’ odabran je kao jedan od 30 najuspješnijih projektnih prijedloga iz regije Zapadnog Balkana. Western Balkans Fund Grant šema sufinansirana je od strane EvropskeUnije, IPA – Instrument for Pre-Accession Assistance.

U partnerstvu sa Fudbalskim klubom ‘’Breznica’’ Pljevlja, Crna Gora i Sportskim udruženjem ‘’Otvorene zabavne škole fudbala ‘’ iz Srbije, organizovat ćemo višednevni kamp za djevojke iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koje imaju iskustvo bavljenja sportom.  Cilj kampa i projekta je inicirati mobilnost mladih djevojaka u Regiji, te njihovo umrežavanje, stvarajući takoplatformu preko koje se mogu dijeliti iskustva, planovi i uzajamna podrška. Osim toga, cilj projekta je i osnažiti i educirati djevojke da postanu nositeljk ecivilnih aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama, dajući im potrebno znanje i alate o upravljanju mikroprojektima u bazičnom sportu.

Poseban značaj projektu daje njegov regionalni karakter.

Kamp će se održati u avgustu 2022.godine u Pljevljima, Crna Gora.

Prijaveza Kamp su otvorene, te se za učešće na isti možete prijaviti putem mail adrese: flc082022@gmail.com.

‘’ Regionalna saradnjana projektima i temama relevantnim za mlade, imperativna je za naš zajednički razvoj. Samo povezivanjem, dijeljenjem iskustava i najboljih praksi možemo zajedno napredovati ka našem jedinstvenom cilju, a to je bolj iživot i bolji uslovi za sve nas u Regiji Zapadnog Balkana. Upravo zbog toga, trudimo se da sve naše projekte koji uključuju edukaciju i osnaživanje mladih, implementiramo u saradnji sa partnerima iz zemalja Regije’’ – izjavila je Vildana Delalić – Elezović, koordinatorica projekta.

O Udruženju Otvorene zabavne škole

Udruženje je član globalne mreže Cross Cultures Project Association (www.ccpa.eu) čija je misija implementacija projekata za mir i održivu budućnost, koristeći igru i sport kao primarni alat.  Osnovni projekta Udruženja su Otvorene zabavne škole fudbala, neprofitni projekat, koji se u Bosni i Hercegovini implementira već 24 godine. Projekat  se služi veselim igrama i pedagoškim „konceptom zabavnog fudbala“ kao sredstvima za promociju pravednosti, timskog duha i poštovanja među djecom koja žive u podijeljenim društvima. Pored Otvorenih Zabavnih Škola Fudbala, organizacija implementira edukaciju i osnaživanje mladih volontera, te veliki broj manifestacija uličnog sporta, promocije dječijeg i ženskog sporta, te projekata o očuvanju okoliša i edukaciji navijača.

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.