Rekli DA jedno drugome, svako u svojoj državi- Par se vjenčao na državnoj granici jer je zbog korone nisu mogli preći

NORVEŠKA nevjesta i švedski mladoženja svoje su zavjete prije nekoliko dana izmijenili na ceremoniji održanoj na samoj granici između dviju zemalja, odvojeni tek bijelom vrpcom.Svako se fizički nalazio u vlastitoj državi, pridržavajući se mjera o suzbijanju širenja koronavirusa.


Par je za BBC kazao da više nisu mogli čekati odluku o ukidanju ograničenja, a zanimljivo je i to da je mladenka ideju o takvome vjenčanju iznijela u šali.”Nismo željeli mijenjati ranije zakazani datum… željeli smo se vjenčati!”, rekli su.S obzirom na to da je Švedska imala puno opušteniji pristup u borbi protiv koronavirusa u odnosu na ostale europske države, susjedne zemlje poput Norveške nisu je stavile na popis zemalja u koje se smije putovati.Stoga je par odlučio zavjete izmijeniti u šumi u jugoistočnoj norveškoj regiji Holebekk, na samoj granici sa Švedskom. Mladenci su stajali na suprotnim stranama, odvojeni tek satenskom bijelom vrpcom.

Mladenka Camilla Oyjord je ispripovijedala da je prijedlog o takvome vjenčanju iznijela u šali, no da su prijatelji i članovi dviju obitelji zamisao prihvatili s oduševljenjem.Mladoženja Alexander Clern novinarima je kazao kako ni on ni njegova izabranica nisu očekivali da će bilo tko od bliskih prijatelja prisustvovati svečanosti, s obzirom na to da put do odabranog mjesta vodi dugačkom šumskom stazom. Na kraju su oboje bili oduševljeni brojem gostiju na svojoj ”šumskoj” ceremoniji sklapanja braka.Među nezvanim gostima bila su i dvojica policajaca. Oni su vodili računa o tomu da nitko ne prijeđe granicu. “Policajci su nas ljubazno upitali mogu li i oni prisustvovati obredu. Naravno da smo na to pristali”, kazali su mladenci.

Izvor:Buka

Posljednji postovi