SDA organizuje tajno vakcinisanje svojih članova #odgovornost

Šokantna vijest pojavila se danas u medijima širom zemlje. Navodno Stranka Demokratske Akcije (SDA) namjerava organizirati tajno vakcinisanje samo za svoje članove. Vakcinisanje bi se trebalo održati u podrumu UKCS-a daleko od očiju javnosti. Datum ovog sramnog čina SDA je još nepoznat. Pitali smo direktoricu UKCS-a i ženu Bakira Izetbegovića Sebiju je li ovo istina.
PM of One of Bosnia's Regions Detained over Ventilator Procurement
“Stvarno ne znam zašto mi dolazite s takvim pitanjima. I da jest istina i da nije vas se to ne tiče. SDA je najveća i najjača stranka u državi zamislite samo šta bi se desilo kad bi neki od istaknutih članova oboljeli od koronavirusa na šta bi to ličilo. Naravno da vam neću ništa otkriti o vakcinaciji jer onda ne bi bila tajna”, rekla nam je Sebija Izetbegović, direktorica UKCS.
Mnogo više informacija na ovu temu dao je Bakir Izetbegović predsjednik SDA kojeg smo zatekli u prostorijama ove stranke.
Naravno da će doći do tajnog vakcinisanja naših članova. Eto lokaciju ste otkrili, al’ ja vam datum neću reći. Mi smo ove vakcine dobili, ali ne za građane. Donacija je bila specijalno samo za članove SDA. Ne bih želio otkriti ko nam je poslao vakcine, ali mogu reći samo da se radi o AstraZeneca vakcinama”, rekao je Bakri Izetbegović, predsjednik SDA.
Nakon potvrde ove informacije građani su i više nego sretni. Kako kažu moraju se znati prioriteti a to su u ovom slučaju članovi SDA.
“Odličan potez Bakira. Nema veze što u BiH još nije počela masovna vakcinacija. Neka se prvo oni zaštite, jer onda ti isti ljudi mogu nabaviti vakcine i za građane. Ako su oni zaraženi onda se mi nemamo čemu nadati”, izjavio je Rijad Nada iz Tešnja.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.