SDA postavila bombone na ulaz u svoje prostorije u Sarajevu kako bi privukla nove članove #odgovornost

SDA se suočava sa ozbiljnim problemima u zadnjih nekoliko mjeseci. Mnogi istaknuti članovi napustili su ovu stranku, a sa njim i mnogi drugi manje važni članove. Napuštanje stranke je ogroman udar na budžet iste, zbog manjeg broja članarina koje svaki mjesec sjedaju u kasu. Bakir Izetbegović pokušao je riješiti ovaj problem tako što je postavio bombone na ulaz u prostorije SDA u Sarajevu, te će tako pokušati privući nove članove.

“Mislimo da je ovo jedan od najboljih poteza koje možemo povući. Mnogi građani će stati uzeti bombonu ili ući u sam prostorije i učlaniti se u SDA. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje će moja stranka poduzeti kako bi se brojno stanje popravilo. U budućnosti planiramo postavljanje bombona i ispred prostorija u drugim gradovima širom BiH, a u planu je postavljanje i balona”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Ovo je zaista hrabar potez SDA sa kojim bi mogli puno dobiti ali i puno izgubiti. Pitali smo gospodina Izetbegovića koji su sljedeći koraci u promoviranju stranke SDA i pokušaja da se što više građana učlani u istu.
“Planiramo svakako zaposliti i promotere koji će naravno biti volonteri. Njihov zadatak je da idu po gradovima i dijele letke sa našim programom i važnim informacija. Pored već organiziranih akcija planirali smo se proširiti i na društvene mreže kako bi lakše došli i do mladih. Cijela kampanja podizanja stranke na noge zove se “Pozeleni” i trajat će sve do izbora 2022. godine”, dodao je gospodin Bakir Izetbegović.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.