SDA traži pripajanje četiri općine iz ZDK Kantonu Sarajevo #SJAŠITE

Kako bi se napravio balans sile u Kantonu Sarajevo, Stranka demokratske akcije je pokrenula hitan apel da se četiri općine iz ZDK pripoje ovom. Navode da je neprihvatljivo da SDA nema gotovo nikakvo prisustvo u ovom kantonu.
Izetbegović: Fokusirati se na pomoć privredi i ranjivim grupama građana
Neka se u Zeničko-dobojskom kantonu dogovore koje će općine i mjesta pripasti našem kantonu, ali ćemo uzeti četiri kako god. Mi smo i u Zenici doživjeli totalni fijasko, ali zato u tom kantonu imamo veliki broj manjih općina koje su nas i ove godine podržale. Neka nam pripoje Visoko ili nešto u okolini s ove južne strane, nama je svejedno”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Izetbegović ističe da ne prihvata činjenicu da ga ismijavaju i da će poduzeti isto kao i Milorad Dodik, a to su radikalni potezi.
“Ja sam bio budala što odmah onu noć nisam zaprijetio kao što je to Dodik uradio, nego ja to na finjaka okrenem prvo, kontam da ispadnem gospodin. Kada sam došao kući Sebija samo što me nije ubila. Nisam smio dva dana izaći iz sobe, prijeti razvodom, razbija stvari po kući, hoće da me udavi. Rekla mi je da radim šta znam i umijem kako bi napravio koliko-toliko balansa u Kantonu Sarajevo. Ovo je jedino rješenje što sam skontao”, dodao je Izetbegović.
Izetbegović nudi Fuadu Kasumoviću šta god želi kako bi mu prebacio četiri općine, jer će u suprotnom morati spavati ispred garaže, obzirom da mu Sebija ne dozvoljava da uđe u kuću dok ne riješi problem.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.