SDA već zakupila reklamni prostor za izbore 2022. godine #SJAŠITE

Stranka demokratske akcije je, iako još nije počela predizborna kampanja za Lokalne izbore 2020., počela s pripremama za Opće izbore 2022. godine. Iz ove stranke navode da su, po ugledu na najveće političke stranke u svijetu, odlučili ranije kreirati kampanju, koja će se ovaj put realizirati na globalnom nivou.
Top 7 najljepših svjetskih spomenika – Wish
Odluka je da se uzmu pod zakup svi veći svjetski kulturno-historijski spomenici, pogotovo znamenitosti u kamenu, poput Keopsove piramide, sfingi, Stonehenge, Machu Picchu, Kineskog zida, gdje bi mogli plasirati predizborne slogane, poruke, citate.
“Ideja je da ono što smo realizirali sada u Općini Centar proširimo i instaliramo na najpoznatijim svjetskim lokalitetima. Kada je u općini 10 puta vrjednijoj od drugih ovako prošla kampanja, možete misliti kada bismo to plasirali na naprimjer piramidama u Gizi ili tornju u Pizi, eto, čak se i rimuje. Plan je da osim udarnih poruka predizbornog karaktera uklešemo i citate rahmetli Alije Izetbegovića, ali i friške umotvorine etabliranog visokog članstva stranke. Ostaje da još riješimo neke detalje oko zakupa ovih lokaliteta”, otkrio je za naš portal načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.
Podsjetimo, u ovoj općini su na nekoliko lokacija postavljene kamene ploče s citatima Alije Izetbegovića, ali i citatima nekih drugih autora koji su pripisani njemu. To je, tvrde iz SDA, prema posljednjim anketama naglo diglo njihovu popularnost na internet pretraživačima i društvenim mrežama.
“Mi smo u posljednje vrijeme primijetili da nam ovaj pristup ide od ruke. Dakle, kakvu god besmislicu da kažemo, kakav god lapsus da izleti, naš trending ne da pada, stagnira, već raste. Nismo ni mi sigurni o kakvom političkom marketingu je riječ, ali prolazi. Ne bismo mi tu sad nešto mijenjali, naprotiv, vidite da su naše političke nastupe počeli da kopiraju i drugi. To samo govori o jačini SDA”, rekao je predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.