Sebija Izetbegović umjesto kurbana dijelila testove na COVID-19

Prva žena u Bošnjaka Sebija Izetbegović, odlučila je ove godine da obiđe svoje komšije i prijatelje, iako po običaju žene dočekuju goste kući. Umjesto kurbana, pripremila im je testove kako bi sami mogli kućama da se testiraju na koronavirus.
SEBIJA IZETBEGOVIĆ: GRAĐANI NISU NI SVJESNI KOLIKO ĆEMO IMAT ...
“Ja sam poslala Bakira u džamiju jutros i dala mu određeni broj testova, kako bi ih dijelio umjesto bajramluka. Naglasila sam mu da ih daje i odraslima, a ne samo djeci. Zatim sam se spremila i zaputila po mahali, kako bi obradovala naše komšinice dok su muškarci na namazu. Vjerujte da takvu sreću nisam vidjela ne pamtim. Kurbansko meso će svakako dobiti, ali testove za COVID samo oni koji su bliski sa mnom. Ja sam se potrudila da podijelim koliko mogu, nije nešto ali je za uhar”, kaže Sebija Izetbegović.
Testovi su finansirani iz državnog budžeta, a Sebija je za potrebe Kurban bajrama prisvojila skromnih 10.000 testova za svoje najbliže.
“Ma to se podjeli u sekundi, dok dam koji komšinicama, kolegicama s posla, hanumama od članova stranke i ne ostane mi ništa. Onda sam eto i Bakiru dala da podijeli koji nakon namaza, vjerujte da mi za drugi dan Bajrama neće ostati ništa. Sretni smo, jer imamo mnogo prijatelja i što nam je stranka brojna. Sreća ne moram ih sve obilaziti već samo ove što žive u Sarajevu. Bitno je da se svi testiraju i da znaju da li im neko smije dolaziti za Bajram ili ne”, dodala je Sebija.
Prilikom dodjele je zamolila sve svoje komšinice da razgode testove, te da se ne retestiraju kako bi svi članovi porodice imali barem po jedan primjerak.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šato.info.