Sebija Izetbegović upisala brzi kurs za anesteziologa #odgovornost

Univerzitetski klinički centar u Sarajevu ostao je sa samo nekoliko zaposlenih anesteziologa u vrijeme pandemije korona virusa. Srećom KCUS-om rukovodi jedna od najboljih direktorica na svijetu gospođa Sebija Izetbegović, koja je odmah smislila najbolji način da riješi ovaj problem. Gospođa Izetbegović odlučila je da upiše brzi kurs za anesteziologa u Centru za doškolovanje “Nezir Pivić” u Stranjanima kod Zenice.

“Kada su ti nazovimo ih doktori odbili moje naredbe i dali otkaze razmišljala sam kako da prebrodimo ovaj gubitak. Našla sam odličan centar za doškolovanje u Stranjanima i pitala sam imaju li smjer anesteziolog. Nakon potvrdnog odgovora odlučila sam i sama da završim ovu brzu obuku kako bi pomogla u borbi protiv pandemije. Nadam se ako Bog da da ću od sljedećeg utorka postati i zvanično anesteziolog”, rekla je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i budući anesteziolog.
Nakon ove izjave gospođe Izetbegović i velikog pritiska medija na Centru za doškolovanje “Nezir Pivić” u Stranjanima oglasio se i direktor ovog centra te prokomentarisao cijelu ovu situaciju.
“Bili smo veoma prijatno iznenađeni kada nas je Asim nazvao i rekao da ima jednu veoma važnu osobu koje treba što prije postati anesteziolog. Nakon dogovora s gospodinom Asimom oko cijene i načina plaćanja on nas je spojio s gospođom Izetbegović. S obzirom na to da je ovo brzi kurs gospođa Izetbegović će biti sama u grupi kako bi što više naučila i kako bi se profesor doktor Samir Anestezija koji će voditi ovaj brzi kurs mogao posvetiti samo njoj”, rekao je Senad Kurs, direktor Centra za doškolovanje “Nezir Pivić” u Stranjanima kod Zenice.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.