Sebija Izetbegović optužila fakultet u Zagrebu zato što joj nisu dali diplomu iako nije ni studirala tamo #odgovornost

Sebija Izetbegović danas je najavila da će tužiti fakultet u Zagrebu zbog toga što joj nisu dali diplomu. Zadnjih nekoliko dana u BiH vodi se žestoka rasprava oko diplome gospođe Izetbegović. Neki smatraju da ta diplome uopće ne postoji. Fakultet u Zagrebu je demantovao izjave gospođe Izetbegovića da je diplomirala baš na tom fakultetu.

“Ja ću njih da tužim i to neka im bude jasno. Nema veze što nisam tamo studirala ako sam napisala u biografiji da sam tamo diplomirala ima da mi pošalju diplomu. Treba da im bude čast što sam odabrala baš njihov fakultet i stavila ga u CV. Nadam se i da će mi poslati diplomu u najskorijem roku i da će cijela ova fama završiti”, rekla je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.
Nakon ovih izjava gospođe Izetbegović javilo se i udruženje falsifikatora “Osmica” iz Breze i ponudilo svoju pomoć.
“Mi kao udruženje falsifikatora nudimo pomoć gospođi Izetbegović. Mi joj možemo potpuno besplatno napraviti istu takvu ako ne i bolju diplomu. Ako želi možemo joj napraviti diplomu i s drugih fakulteta. Već smo surađivali sa strankom SDA preko Asima Sarajlića tako da nam je cijela procedura poznata. Ove sedmice baš imamo akciju dvije diplome po cijeni jedne tako da bi to trebalo iskoristiti”, rekao je Zijad Zika Diploma, predsjednik udruženja falsifikatora “Osmica” iz Breze.
Kako mediji saznaju misteriozni Asim je već spojio Sebiju Izetbegović i udruženje falsifikatora tako da bi javnost u BiH mogla uskoro očekivati press konferenciju na kojoj će Sebija Izetbegović i pokazati svoju diplomu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.