BiH priprema obaranje rekorda za najviše svečanih otvaranja istog objekta #odgovornost

BiH je zemlja poznata po obaranju mnogih svjetskih rekorda kako onih pozitivnih tako i negativnih. Na današnjoj sjednici Vlade FBiH odlučeno je da se pokuša oboriti još jedan veoma zahtjevan rekord. Radi se o rekordu za najviše svečanih otvaranje istog objekta. Kako su rekli iz Vlade rekord će biti oboren otvaranjem sportske dvorane Zetra za masovnu vakcinaciju.

“Kako već svi znamo Zetra je već jednom otvorena i danas opet pa smo se dosjetili zašto ne oboriti i rekord za najviše svečanih otvaranja i tako ući u historiju. Kasno smo došli na ideju da pokušamo oboriti rekord i za najviše svečanih zatvaranja tako da će to malo pričekati. Nadamo se da će nam građani pomoći u ovom poduhvatu te da će imati razumijevanja”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Istražili smo koji je trenutni rekord u ovom polju. Trenutno rekord za najviše svečanih otvaranja istog objekta drži Peruanska vlada koje je sedam puta otvorila istu školu. Zetra je otvorena već dva puta što daje dovoljno prostora da javnost u BiH bude optimistična.
“Pa da problem je ta Peruanska vlada, ali mislim da upornim radom i zalaganjem možemo nadmašiti i to. Nama nije cilj osam puta otvoriti Zetru nego nam je cilj da podignemo rekord toliko visoko da niko neće ni pokušati da ga obori. Da napomenem još za one koji ne znaju rekord je potrebno oboriti za šest mjeseci kako bi bio validan”, rekao je Emir Ginis, koordinator vlada FBiH za obaranje rekorda.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.