Skokovi sa Starog mosta ove godine bez popratnih sadržaja, upitni publika i takmičari iz regije- Zna se i datum održavanja

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru ove godine će se zbog koronavirusa održati bez tradicionalnih koncerata, izložbi i ostalih sadržaja, a upitni su dolasci publike i takmičara iz zemalja regije.
Ove informacije je potvrdio Saša Oručević, glasnogovornik Kluba skakača u vodu Mostari koji je organizator ovog tradicionalnog događaja u gradu na Neretvi. “Mi smo s pripremama počeli davno jer održavanje skokova ni u jednom trenutku nije bilo upitno. tako se ovogodišnji 454. skokovi tradicionalno održavaju zadnje nedjelje u sedmom mjesecu s početkom u 16 sati, a ove godine je to na 26.jula“, kaže Oručević.


No iako održavanje manifestacije kako kaže nije bilo upitno ni u jednom trenutnu pod velikim je upitnikom ove godine mnogo toga kad je u pitanju organizacija i održavanje događaja.”Ušli smo u mjesec u koje se skokovi održavaju, a još ne znamo ni hoće li nam doći itko od takmičara iz zemalja regije, jer je neizvjesno sve oko granica koje se stalno otvaraju i zatvaraju. Tako nam nitko ne može potvrditi dolazak niti mi možemo biti sigurni tko će sudjelovati sve do zadnjeg dana“, pojašnjava Oručević.Cilj je ističe on osigurati događaj uz sve mjere zaštite.

“Provest će se potrebna dezinfekcija, a kao i svake godine na dan skokova raditi će se pregledi takmičara uz strogu distancu i poštivanje mjera, te će se voditi računa i na Starom mostu da se čuva razmak“, objašnjava nam Oručević.Ističe kao je neizvjesno i to hoće li publika ovogodišnje skokove uživo pratiti, jer uz pitanje hoće li se otvoriti granice Evropskoj uniji i hoće li doći turisti, pod znacima upita su i mjere zaštite koje će od strane nadležnih institucija tada biti na snazi, jer se neprestano mijenjaju.

“Sve nam zavisi od stanje uzrokovanog koronavirusom i epidemiološkim mjerama, koje ćemo mi poštovati apsolutno, jer smo svjesni da se radi o globalnom problemu i ne želimo na bilo koji način doprinijeti mogućem pogoršanju situacije“, kaže Oručević.Ističe kako bi volio da publika može doći na Skokove sa Starog mosta, jer se to za publiku i organizuje. No ako to ne bude moguće, publika će ovogodišnje 454. izdanje skokova moći pratiti putem Face TV kanala, te putem društvenih mreža. “Skokovi su 26. jula u 16 sati sigurno, pa tko bude, da bude“, poručio je Oručević iz Mostara.

Izvor: Klix