Srđan Mandić traži da građani Sarajeva bacaju smeće u Zenicu #odgovornost

Načelnik Općine Centar danas se sastao s kolegama iz drugih općina, kako bi se napravila zajednička akcija preusmjeravanja bacanja smeća. Građani Sarajeva će od sutra bacati smeđe malo dalje od svojih domova.

“Svjedoci ste da sam proteklih desetak dana na Facebooku javnost obavještavao o sinhronizovanom napadu od strane opozicije u Kantonu Sarajevo, u kojem nam podmetali smeće tokom noći, punili kontejnere, prljali okolo, sve u svrhu toga kako bi mi ispali najgori i kako bi se javnost obrušila na nas. Građani vrlo dobro znaju kako mi radimo svoj posao, i transparentno im objavljujemo sve naše projekte i korake, zato smo željeli da se ogradimo od ovog vandalskog čina”, kaže načelnik Općine Centar Srđan Mandić.
Kako bi se ušlo u trag ko su pojedinci koji prljaju naš grad tokom noći, građani Sarajeva će u narednom periodu bacati svoje smeće u Zenici.
“Znamo da je malo daleko i peglativno, ali to je trenutno jedini modus kako bismo pronašli počinioce. Zenica je najbliža destinacija i povezana je autoputem, tako da je konačnici najbolja opcija. Molimo građane za strpljenje dok ne riješimo ovaj slučaj. S druge strane, mi već imamo neke sumnje o tome ko su eventualni krivci za. Postoje indicije da iza ovog poduhvata stoji Asocijacija mladih SDA, koja koordinirano djeluje s Neletom Karajlićem, koji se spušta kasno navečer i prlja grad. Neleta je učio gospodin Almir Panjeta tokom jednog od svojih istraživanja i za njega imamo fizičke dokaze u vidu fotografije. Rano je još da sudimo dok ne dobijemo sve dokaze crno na bijelo”, dodaje Mandić.
Dok ovaj režim bude na snazi, načelnici svih općina u Sarajevu će građanima refundirati troškove autoputa do Zenice i nazad.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.