Srebrena malina naručuje respiratore za novi soj koronavirusa #SJAŠITE

Najuspješniji poduzetnik 2020. godine Fikret Hodžić, nakon afere “Respiratori” pokreće aferu “Povratak barda”, u sklopu koje će preko svojih kontakata omogućiti respiratore za novi soj koronavirusa.
Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić izlaze na slobodu – Cazin.BA
“Napokon se malo slegla prašina i linč javnosti od prethodne kupovine respiratora, i sada je pravi čas da napravim novi poslovni potez. Danas ću predati zahtjev Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, da iz budžeta po hitnoj proceduri izuzmu 23 miliona KM, kako bih mogao naručiti vrhunske respiratore za novi soj. Ovoga puta pošiljka neće stići iz Kine, već iz Džibutija, zemlje koja je itekako poznata po proizvodnji vrhunske medicinske opreme”, ističe Fikret Hodžić, vlasnik “Srebrene maline”.
U saradnji s Anom Bavrkom, stručni tim “Srebrene maline” je tačno odredio koju tipu respiratora je potrebno naručiti.
“Ana je napravila detaljnu analizu, s našim voćarima i komercijalistima, i došli su do zaključka da je model RARS-357-Z-TXT najadekvatniji model, koji može zadovoljiti potrebe pacijenata i održati ih u životu ukoliko obole od novog soja koronavirusa. Ruku na srce, navedeni model nije uopće respirator, već usisivač koji se proizvodi u ovoj razvijenoj afričkoj zemlji, ali može poslužiti pacijentima”, dodao je Fikret.
Usisivači mogu održavati vještačko disanje pluća bez ikakvih problema, a pri tome isisavaju čestice koronavirusa jako efikasno i za svega nekoliko minuta.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.