Srebrena malina ponudila KCUS-u da dovede nove anesteziologe iz Kine #odgovornost

Firma “Srebrena malina” poznata po dobroj suradnji sa javnim institucijama i ovaj put ponudila je svoju pomoć. Naime firma čiji je vlasnik Fikret Hodžić, jedan od optuženih u aferi “Respiratori”, ponudio je svoju pomoć Kliničkom centru u potrazi za novim anesteziolozima. Gospodin Hodžić rekao je rukovodstvu KCUS-a na čelu s direktoricom Izetbegović da ima mogućnosti da dovede nove anesteziologe iz Kine.

“Ja sam čovjek koji ima kontakte širom svijeta. Kada sam nabavljao respiratore upoznao sam i nekoliko anesteziologa koji bi sada mogli doći i pomoći KCUS-u u ovim teškim trenucima. Treba samo da se dogovorimo za cijenu, jer to je veoma skup proces. Imamo tu vize, avionske karte, smještaj za nove anesteziologa. Moja firma nudi najpovoljnije uvjete i cijena cijelog projekta ne bi trebala biti više od 100 miliona maraka”, rekao je Fikret Hodžić, vlasnik firme “Srebrena malina”.
Nakon što je gospodin Hodžić ponudio svoju pomoć za KCUS oglasila se i direktorica Sebija Izetbegović.
“Ja stvarno ne znam šta je s gospodinom Hodžićem pa ovako javno iznosi planove. Poznato je da mi ne poslujemo direktno ni s jednom firmom nego to sve ide preko Asima, pa poslije preko premijera Novalića. Pozivam Fikreta da se javi Asimu s prijedlogom pa će ga ovaj spojiti s gospodinom Novalićem kao i prvi put. Ovo je odlična ideja i nadam se da će što prije doći do realizacije. Što se novca tiče to mene ništa ne pitajte to svakako ide iz državnog budžeta”, rekla je Sebija Izetbegović.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.