KCUS zaposlio novih 13 crnih anesteziologa po preporuci Bakira Izetbegovića #odgovornost

Bakir Izetbegović, lider SDA čovjek o kojem se može govoriti danima, a ipak da se ne kaže sve danas je pokazao da ima još jednu kvalitetu. Nakon što je KCUS kojim vlada njegova žene gospođa Sebija Izetbegović napustilo 13 anesteziologa Bakir je došao na briljantnu ideju. KCUS treba da zaposli novim 13 anesteziologa, ali ovaj put da budu crnci, jer poznata stvar je da kad ne ide uzimaju se crnci po riječima gospodina Izetbegovića.

“Kao prvo ja želim od KCUS-a da me plate kao stručnog savjetnika i da mi plate ovu moju ideju i pomoć. Druga stvar je prijedlog da se primi novih 13 anesteziologa, ali da budu crnci. Kako vidimo KCUS-u baš ne ide u zadnje vrijeme stalno ih doktori napuštaju, a moj stav je da kad ne ide treba uzeti crnce i time se vodim kroz život”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Na ovu izjavu gospodina Bakira oglasili su se iz KCUS-a te pojasnili cijelu situaciju.
“Ideja je odlična i svakako smo već počeli raditi na njenom sprovođenju. Kontaktirali smo naše ambasade u raznim dijelovima svijeta i tražili da nam dovedu nove radnike. Najbrža ambasada je bila ona u Keniji i obezbijedila nam je već sedam novih radnika koji trenutno ganjaju potvrde o nekažnjavanju kako bi uopće mogli ući na KCUS. Nakon toga slijede ljekarski pregledi i već prekosutra sedam novih anesteziologa crnaca će biti na svojim novim radnim mjestima”, rekla je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.