Stipendije Svjetske automobilističke federacije (FIA) za inženjere autosporta

Svjetska automobilistička federacija (FIA) je ove godine pokrenula program stipendiranja master studija za inženjere autosporta na kojem će prednost pri izboru kadidata imati studenti iz nisko i srednje razvijenih zemalja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Iz BIHAMK-a, kao punopravnog člana FIA-e, ističu da su izuzetno sretni pomoći da se upravo studentici/studentu iz Bosne i Hercegovine dodijeli ova vrijedna stipendija, piše mladibl.com.

Ostvarite svoje snove, uz plaćene troškove putovanja, boravka i studiranja u Ujedinjenom Kraljevstvu, završite magisterij naprednog inženjerstva autsporta na prestižnom britanskom Cranflield univerzitetu!

Detaljne informacije o stipendiji saznajte putem linka.

Ukoliko želite da utvrdite da li ste pogodan kadidat za učešće na konkursu ponuđene stipendije te da odgovorite na sva vaša dodatna pitanja javite se na bihamk@bihamk.ba.

Konkurs za dodjelu FIA stipendije je otvoren od 15. oktobra/listopada 2022. do 15. februara/veljače 2023. godine, a prijaviti se možete putem linka.

 

Ova objava je nastala  u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.