Stolar iz Srbije predao radionicu sinu: Zavjetovao sam ga da nikad nijednu stolicu ne proda (FOTO)

Najčuveniji stolar među svim stolarima svijeta, naš humanitarac Stolar Mile riješio je da prepusti radionicu svom sinu.
Juče je na svojoj FB stranici objavio i jubilarnu 2000. stolicu za bebe, koju je napravio od srca i pokloniće je djetetu kom je neophodna.

– Sve na dalje preuzima moj sin Stefan kome sam danas sve predao pa i cijelu radionicu – napisao je Mile u svom statusu i dodao da će biti uz sina kao podrška i pomoć dok se ne opusti i ne postane potpuno samostalan u svom radu.

– ZAVJETOVAN je da nikada ni jednu stolicu ne smije prodati – istakao je Mile važnost onoga što sin nasljeđuje.
– Kada otac sinu ukaže ovoliko povjerenje jer je prošao mnogo toga onda bude i suza… E pa predstavljam vam jednog kojega smo gajili i vaspitali  da bude čovjek na prvom mjestu i siguran sam da će biti bolji od mene u svemu!
Planovi su pored radionice i sporta kojim se bavi od sedme godine da upiše i fakultet, ali ćemo to naknadno razmotriti jer je to veliki izdatak trenutno za nas pošto nam uskoro stiže još jedan maturant u porodici – iskren je bio čuveni stolar.
– 2000 stolica napravljeno! Malo li je? Vidimo se mi opet… Samo nek se djeca rađaju – zaključuje Mile u svojoj poruci.

Pravljenjem stolica za bebe, koje je poklanjao porodicama kojima su one bile neophodne, ovaj stolar se zarazio rijetko viđenom dozom humanosti. Njegova misija postalo je pomaganje najugroženijim porodicama, djeci, starijim ljudima. Organizovao je pomoć u hrani, pokućstvu, grijanju, liječenju, novcu i nosio to lično onima koji su nerijetko bili ispod svakog razumnog egzistencijalnog nivoa.
Zbog svog velikog srca i truda često je nagrađivan, ali je i u tim situacijama pokazivao skromnost, pokazujući po ko zna koji put šta je to tačno altruizam i nesebičnost.
Ne sumnjamo da svoju misiju ostavlja u pravim rukama!
Mnogo sreće želimo njegovom sinu, imao je na koga da se ugleda i od koga da uči. Miletu je malo reći „hvala“ za sve što je učinio.
(Luftika.rs)