Studentski forum – Ko nas sputava?

Omladinski pokret Revolt iz Tuzle organizuje četvrti studentski forum pod nazivom “Ko nas sputava?” koji se održava 28., 29., i 30. maja 2021. u Tuzli.
Forum je višednevna programska aktivnost koja se sastoji od velikog broja panela, diskusija i radionica koje obrađuju važne teme za studente/ice iz cijele Bosne i Hercegovine.
Cilj je da se u javni diskurs plasiraju aktuelne teme iz oblasti visokoškolskog obrazovanja kao što su elektronske prijave za ispite, umjetnički izražaj studenata/ica u javnom prostoru, studentsko organizovanje, pripreme za studij, protesti na bosanskohercegovačkim univerzitetima, dobre prakse organizovanja studenata/ica kroz omladinske organizacije, prilike za poboljšanje studentskog standarda, programi mobilnosti, stipendije.

Posebni gosti u okviru Foruma jesu Asocijacija srednjoškolaca u BiH, predstavnici: EESTEC-a LC Tuzla, BoHemsa-e, Karton revolucije, GirlThing-a, studenti/ce Mašinskog fakulteta, Fonda Prometej, Erasmusa programa mobilnosti, umjetnici/e sa Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva, te predstavnici inicijative Tuzla Europska prestolnica mladih.
Na forumu će biti odgovorni donositelji i donositeljice odluka, ali i mladi koji su se organizovali kako bi učili, pomagali zajednici, popravljali kvalitet obrazovanja, ali i studentskog standarda na Univerzitetu u Tuzli.
Osim toga, ukoliko ste srednjoškolac ili srednjoškolka imat ćete priliku da na Sajmu visokog obrazovanja saznate više o željenom fakultetu.
Više informacija na linku