Studiranje u inostranstvu: Informacije za studente iz Sarajeva koji žele ići na međunarodnu razmjenu

 

Provjerite kraće uputstvo kako se prijaviti, a zatim i da li ispunjavate uslove da se prijavite.

Prije nego se odlučite prijaviti na otvorene konkurse za međunarodnu mobilnost, provjerite kraće uputstvo kako se prijaviti, a zatim i da li ispunjavate uslove da se prijavite.

Nakon toga, u tekstu konkursa provjerite da li je dostupno vaše studijsko polje ili aktivnost koju biste obavljali na partnerskoj instituciji.

Veoma je bitno da dostavite tačno pripremljene dokumente kako je i naglašeno u konkursu i do naznačenog roka.

 

Svaki objavljeni konkurs nudi i mogućnost finansijske podrške za troškove života i putne troškove. Ukoliko dobijete mogućnost i vaša prijava bude prihvaćena, budite spremni da ćete neke troškove u početku sami snositi, ali će vam biti refundirani nakon dolaska.

Trebate još informacija?

Pročitajte iskustva sa Erasmus+ razmjene naših studenata i osoblja koji su već boravili na evropskim partnerskim institucijama.

Nemate više sumnji? Pogledajte koji su dostupni konkursi za vas. Ne zaboravite da gledate konkurse označene sa vrstom mobilnosti: bachelor, master ili PhD (zavisno koji ste ciklus

Više pročitajte ovdje

https://international.unsa.ba/studenti-razmjena/

Izvor studomat.ba

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi