Tematska konferencija „Žene i muškarci u Bosni i Hercegovini 2021”

U okviru projekta, „EU Podrška za rodnu ravnopravnost”, koji finansira Evropska unija, a implementira UN Women, organizujemo događaj u saradnji sa Agencijom za statistiku Bosne i Hercegovine i Agencijom za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine na kojoj će biti predstavljena publikacija “Žene i muškarci u Bosni i Hercegovini 2021”.

Događaj će se održati 15. februara 2022. godine od 11:00 do 13:15 sati i okupiti će ministre iz državnih institucija, predstavnike/ice projektnih partnera, institucija koje se bave pitanjima rodne ravnopravnosti, statistike kao i evropskim integracijama u Bosni i Hercegovini.

Ciljevi događaja su

1. predstaviti publikaciju i najnovije statističke podatke

2. podići svijest u institucijama kao i široj javnosti o važnosti rodne statistike u kreiranju politika uz primjere institucija koje učestvuju.

Pozivamo vas da pratite događaj putem naše Facebook stranice ili putem Zoom aplikacije (registracijski link za Zoom je ovdje ➡️https://bit.ly/3opC5Mn)

Facebook

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.