Trening – Put do harmonije

29. avgust – 5. septembar 2023. | Latvija

Projekat će učesnicima pružiti okvire i alate za smanjenje stresa zasnovanog na svijesti. Vodiće učesnike da pronađu nove načine ličnog razvoja, samoprihvatanja, samoizražavanja, samotransformacije kroz smanjenje stresa zasnovanog na svesnosti.

Tokom projekta koristit ćemo kombinaciju meditacije, svijesti o tijelu, joge, tehnika disanja, plesa i pokreta, istraživanja obrazaca ponašanja, osjećaja i djelovanja. Čvrsto vjerujemo da povećana pažnja može donijeti ravnotežu u životu omladinskih radnika i njihovih organizacija.

Glavni ciljevi i ciljevi projekta:

Razviti fokus, koncentraciju i bistar um;
Stimulirati samorefleksiju kroz sesije ličnog razvoja;
Poboljšati zdrav način života, fizičku fleksibilnost, koordinaciju i svijest o tijelu kroz eksperimentiranje različitih stilova joge i suvremenih plesnih pokreta;
Opremiti ih alatima i metodama za vijesti za njihove lokalne projekte.
Metodologija projekta je zasnovana na metodama neformalnog obrazovanja (NFE), valorizujući znanja i iskustva učesnika. NFE – kao sredstvo za olakšavanje procesa učenja i povećanje interaktivnosti obuke putem:

Peer to peer edukacija (učenje kroz iskustvo);
Sesije će podstaći veliku uključenost učesnika;
Biće potpuno orijentisan na proces učenja učesnika;
Učesnici će imati priliku da stupe u kontakt sa profesionalcima iz ove oblasti, postave pitanja, razmijene iskustva i prošire profesionalnu mrežu.

LINK DO INFOPAKETA: TC – “Put do Harmonije”

LINK NA PRIJAVNI FORMULAR : Upitnik za Salto – TC “Put do Harmonije”

Više informacija na: SALTO

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi