Tužilaštvo BiH pokrenulo postupak protiv koronavirusa, zbog krađe para iz budžeta #SJAŠITE

Zbog katastrofalne analize o trenutnim zalihama budžeta u državnoj kasi, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je danas pokrenulo postupak protiv koronavirusa, zbog sumnje da se radi o pljački vrijednoj nekoliko miliona.
BH Journalists: The Prosecutor's Office of BiH and Chief Prosecutor Gordana  Tadic to immediately stop with pressures on the media - safejournalists
“Od proglašenja pandemije pa do danas, došlo je do strahobalnih gubitaka budžeta na svim nivoima vlasti, što može dovesti katastrofalnih posljedica. Nadležni još uvijek nemaju modus kako da napune budžet, što je može biti glavni uzročnik katastrofalnoj krizi koja je pred nama. Krivac mora biti doveden pred lice pravde čim prije. Stoga ćemo podići optužnicu protiv koronavirusa za ovakvo djelovanje”, saopćio je tužilac Nezir Kapica.
Za glavnog krivca se smatra koronavirus, zbog kojeg je nestalo nekoliko miliona KM iz državne kase. Ovakvu pljačku ne mogu organizovati ljudi, potvrdili su iz tužilaštva.
“Nemoguće je da se neko tokom pandemije mogao baviti pronevjerom i pljačkom, te na ovaj ili onaj način izvlačiti pare iz državne kase a da se to moglo sakriti. Ovo je definitivno djelo koronavirusa, koja će krivično odgovarati zbog ovog čina. Našoj zemlji prijeti bankrot zbog ovoga a javnost krivi političare. Nisu oni krivi, glavni krivac je koronavirus”, dodao je Kapica.
Ukoliko se ispostavi da je koronavirus krivac pljačke, prijeti mu do 15 godina zatvora, deportacija iz zemlje i doživotna zabrana ulaska nakon odsluženja kazne.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.