Osmica traži da sam sebe prisluškuje tokom postupka #SJAŠITE

Osman Mehmedagić, u narodu poznatiji kao Osmica, trenutno se nalazi pred sudom zbog nekoliko afera. Iako nije imao neke posebne zahtjeve, tražio je samo jedno, da i dalje obavlja svoj posao.
SVE SE NAŠE POLITIKE LOME NA ŠMOKLJANU SA TRI DIPLOME: Preslušavaju onog ko  sve nas prisluškuje HA, HA, HA... | The Bosnia Times
“Kao što ljudi koji su involvirani u proces znaju, nemam neke posebne zahtjeve. Jedino šta tražim je da tokom postupka, s obzirom na to da ću biti prisluškivan, da to upravo radim ja. Da se ne lažemo, ja sam 25 godina u ovom poslu i nema boljeg od mene. Ne želim da se upustim u ruke nekog diletanta koji bi me prisluškivao tokom postupka, moj ego i standard to ne mogu podnijeti”, rekao je Osman Mehmedagić.
Osmica je čak dao obećanje da će sve biti po propisima, i da će sudu dostavljati validne telefonske transkripte koji će se koristiti na sudu.
“Oba mi oka nema razloga da šta lažem i petljam. Biće sve jedan kroz jedan transparentno i po propisima. Pa valjda ja najbolje znam kako se to radi i šta sve treba! Evo dajem svoju riječ da će sve biti ok, ko ne vjeruje dabogda umro. Zna raja koja poznaje Osmicu da Osmica nikad ne laže, niti krši dato obećanje. Eto ja ne znam kako drugačije da vam dokažem da ću igrati fair play. Mislim da je ovo i više nego dovoljno da mi se omogući da sam sebe prisluškujem”, dodao je Osmica.
Iako je pod istragom, sud i tužilaštvo su mu je povjerovali na zakletvu, i dodaju da bi se rijetko ko igrao da s ovako zakune a da slaže.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.