Asim Sarajlić završio Osmici da se brani s Tajlanda #SJAŠITE

Osman Mehmedagić zvani Osmica, osumnjičen je za zloupotrebu položaja po nekoliko osnova. S obzirom na to da niko nije kriv dok se suprotno ne dokaže, njegov stranački kolega Asim Sarajlić mu je izašao u susret da se brani s idealne lokacije sa slobode.
SKANDAL U BIH Potpredsjednik SDA podnio ostavu zbog korupcijskog skandala -  Cronika
“Osmica je moj dugogodišnji prijatelj i mnogo smo valjali jedan drugom. Ovo što sam uradio je najmanje, jer znam da mu to mnogo znači. Ne mogu mu baš srediti da ga oslobode u ovom momentu, ali mogu mu priuštiti luksuz da tokom ročišta boravi na Tajlandu, a ne u Bosni i Hercegovini. Postoji mala mogućnost da mu sredim i oslobađajuću presudu, ali mu ne igra ulogu jer jednostavno može ostati na Tajlandu i to je to”, rekao je Asim Sarajlić.
Osmica je beskrajno zahvalan na pomoći svog stranačkog kolege, i dodao je da se prijatelji poznaju u nevolji.
“Ovo što je meni Asim uradio je za svaku pohvalu. Zahvalan sam beskrajno na ovom potezu, jer mi otvara vrata da izbjegnem sve nelagode s kojim se mogu susresti. Polazim za dva dana na Tajland, odakle ću pratiti dalji proces, a pravo da vam kažem i ne zanima me. Ako me i osude, para imam dovoljno, dole ću promijeniti identitet i započeti jedan mirniji život, daleko od ovih jada i nepravdi”, ističe Osmica.
Asim je također rekao Osmici da neće biti problema za naknadne transakcije novca, ukoliko mu nestane para tokom boravka na Tajlandu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.