Tuzla: ‘Džumbus Festival’ se zahuktava – novi događaji u centru grada

U drugoj sedmici petog izdanja ‘Džumbus Festival’ nastavlja sa šest različitih događaja u centru grada Tuzla.
Metalling je muzička slušaona za ljubitelje svih (pod)žanrova metal muzike gdje će DJ Jose i DJ Newen zagrijati atmosferu večeras od 19 sati na lokaciji Zlatarske ulice.
Gradska ulica | Furaj.ba
Novi ‘Skate Session Mejdan‘ planiran je za četvrtak od 17 sati na trening lokaciji kod SKPC Mejdan, a namjenjen je svim uzrastima i poklonicima skateboradinga, scootera, inline, rolšule, BMX…
Treći dogođaje je Shock Rock, koncert mladih tuzlanskih rock/metal bendova. Planiran je za petak od 20 sati, na lokaciji Zlatarske ulice, a predstavit će se sastavi ‘Reluctant‘ i ‘Gain404‘.
Finale vikenda dolazi održavanjem dva klasika Džumbus festivala, ‘DžUmBaR Bazarom‘ i ‘CrafTZ Beer Festom‘, na novoj lokaciji – Trg Slobode u subotu 12. septembra od 17 sati. Na jednom mjestu predstavit će se vrle zanatlije bh. kućnog pivarstva te mladi preduzetnici koji prave, grade, kroje jedinstvene proizvode.
U nedjelju 13. septembra od 14 sati na lokaciji Zlatarske ulice odvijat će se edukativna radionica pod nazivom ‘Street Art Magic‘, za sve mlade zaintresovane da savladaju različite grafičke tehnike oslikavanja tkanine i predmeta. Sve prijave slati na email dzumbus.festival@tuzlalive.org.
– Pregršt aktivnosti za sve uzraste, tokom trenutne nesvakidašnje situacije, potvrđuju ‘Džumbus Festival‘ kao platformu koja, prvenstveno mladim ljudima, nudi događaje koje žele vidjeti u svome gradu, a sve uz podršku Udruženja Tuzla Live’ – navodi organizator .
Aktivnosti su podržali Grad Tuzla, Fondacija ‘Tuzlanske zajednice‘ i Federalno ministarstvo za kulturu i sport.
(Tuzlanski.ba)

Posljednji postovi