Tuzla: Turnir u čast Srđana Aleksića okupio mlade fudbalere

U Tuzli je počeo 6. memorijalni turnir „Srđan Aleksić“ kojeg organizuje Udruženje građana „Radničke sportske igre“ iz Tuzle.
Zbog pandemije COVID-19, tradicionalni turnir prvi put nema međunarodni karakter, ali su se organizatori pobrinuli da okupe osam klubova iz Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency.
Na turniru učestvuju: FK Sloboda Tuzla, ŠF Rudanka Omorika Pet Doboj, FK Budućnost Banovići, OFK Tuzla, SF Respekt Kalesija, NK Orahovica, FK Proleter Tuzla i SF FK Beta Club Tango Lukavac.  Pravo učešća imaju mladi fudbaleri rođeni 2009. i 2011. godine.
„Nećemo dozvoliti da sjećanje na lik i djelo Srđana Aleksića izblijedi. Odabrali smo da priču o njemu širimo među najmlađim naraštajima“, kazao je Mirsad Gavranović, jedan od organizatora turnira „Srđan Aleksić“.
Organizator turnira je obezbijedio sve propisane epidemiološke mjere na stadionu „Tušanj“, a očekuje se da mladi fudbaleri pokažu sve što znaju i umiju.
„Turnir je prepoznat u čitavoj regiji. Ove godine nema međunarodni karakter, ali mi ćemo se potruditi da naredni bude još bolji i da pokušamo na turnir dovesti Alena Glavovića kojeg je Srđan Aleksić spasio od smrti“, kazao je Samir Neimarlija, jedan od organizatora turnira.
Nakon što se odigraju utakmice predviđene rasporedom, uslijedit će ceremonija svečanog zatvaranja na kojoj će biti dodijeljene nagrade najboljim pojedincima, odnosno golmanu, strijelcu i igraču turnira.
(Tuzlanski.ba)