Tuzlanka Mersida: Najsretnija sam kada ženi koja je pobijedila karcinom vratim osmijeh na lice

“Godine 2019. ostvarila sam svoj najveći san, te sam proglašena za najbolju artistkinju u svijetu. Osvojila sam nagradu koju mi je dodijelio gost gala večeri, Bob Sinclar.”


Mersida Hodžić-Ramić, talentirana umjetnica iz naše zemlje, bavi se slikanjem, grafičkim dizajnom i crtanjem realističnih portreta, a svoje umijeće odlučila je iskoristi i u microbladingu.
Danas ova talentirana umjetnica i uspješna žena, koja se bavi slikanjem, grafičkim dizajnom i crtanjem realističnih portreta, živi i radi u Tuzli.
– Crtala sam portrete, od toga ponekad zarađivala i nešto novca… Godine 2016. odlučujem se za obuku microblading u Phiakademiji – iako se nikada prije nisam vidjela u svijetu kozmetike, uz prijedlog sestre Megy prihvatila sam, jer mi je ovo polje djelovalo interesantno, asociralo me na umjetnost i to što volim raditi – na početku našeg razgovora kaže Mersida.
Prvo je vježbala na umjetnoj koži, gdje je postigla odlične rezultate, dok je poslije počela raditi i s klijentima – ostvarivši veliki uspjeh.
– Godine 2017., uz mnogo rada, postajem Master edukator za Phiakademiju, dok sam 2018. otvorila svoj salon pod nazivom La Mercie. Tada sam već bila prebukirana klijentima u salonu i poslovnim putovanjima. Sve to me nije spriječilo da se dodatno edukujem, pa sam znala ostajati budna do kasno u noć. Izmišljala sam neke nove poteze, procese, kršila neka pravila – jer sam vjerovala da uvijek može bolje i da ništa nije nemoguće.

Prošle godine njen rad krunisan je i velikim priznanjem u svijetu kozmetologije.

– Na Masterclassima, na najvećem permanent make up događaju u svijetu, u Beogradu prezentovala sam svoje nove patterne pred stručnjacima iz cijelog svijeta.
Godine 2019. ostvarila sam svoj najveći san, te sam proglašena za najbolju artististkinju u svijetu. Osvojila sam nagradu koju mi je dodijelio gost gala večeri, Bob Sinclar.
Nakon toga kreirala sam svoju novu napredniju tehniku, te za istu organizujem online trening iskusnim artistima širom svijeta. Ove godine promijenila sam lokaciju salona, proširila salon i svoje usluge – ističe Mersida, te dodaje:
“Snovi se ostvare kada vjerujemo i radimo za njih. Kroz ovaj posao sam stekla mnogo iskustva i poznanstava iz različitih krajeva svijeta. Zadovoljstvo mi je raditi posao koji volim i biti inspiracija drugima iz tog posla. Uživam u prenošenju svog znanja na ostale, te činjenici da svoje klijente činim zadovoljnim.”

BESPLATAN TRETMAN


– Naglasila bih da su kod mene tretmani besplatni za osobe koje boluju od alopecije ili su prilikom neke druge bolesti izgubile prirodne obrve. Javiti se možete putem Instagram profila @phibrows_mersy
Od početka svog rada uvijek sam prisutna na događajima kada ženu koja je pobijedila karcinom ili damu koja ima alopeciju, a čiji su uzroci razni, mogu uljepšati. Volim to raditi, jer nema većeg užitka nego takve žene usrećiti, vratiti im osmijeh na lice, ženstvenost, samopouzdanje – naglasila je Hodžić – Ramić.