Tuzlanka Una Alić proglašena za studenticu generacije Pravnog fakulteta u Sarajevu

Na svečanoj akademiji povodom promocije diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu, odrzanoj jučer u Bosanskom kulturnom centru, naša sugrađanka, Una Alić, proglašena je za studentkinju generacije prvog ciklusa studija na Pravnom fakultetu ove visokoškolske ustanove.

Više od 4.000 diplomanata dobilo je svoje diplome, a najbolji među njima nagrađeni su srebrenim i zlatnim značkama Univerziteta za postignute natprosječne rezultate tokom studiranja.

Rektor Univerziteta u Sarajevu, prof dr. Rifat Škrijelj uručio je Zlatnu značku mladoj studentici iz Tuzle, Uni Alić, uz čestitke za izvrsnost tokom cjelokupnog školovanja.

Zlatna značka se dodjeljuje studentima sa prosječnom ocjenom iznad 9.5, a Una Alić diplomirala sa prosječnom ocjenom 9.87.

“Kontinuirana podrška koju nam je pružalo nastavno osoblje fakulteta biće od vitalnog značaja za dalji profesionalni razvoj u pravničkoj karijeri. Glavni izazovi nam, svakako, tek predstoje. Živimo u nesavršenom društvu, gdje je proklamovana vladavina prava često mrtvo slovo na papiru, a moralne vrijednosti poljuljane pod naletom kriminala, korupcije, nepotizma i negativne selekcije pri zapošljavanju. Nadam se da nas dječije bolesti tranzicionog društva neće obeshrabiti, nego da će nam predstavljati podstrijek u ličnom zalaganju u izradnji pravednijeg društva. Za to imamo solidan osnov, stečen na Pravnom fakultetu u Sarajevu”, izjavila je ovom prilikom Una Alić.

Nakon završene srednje škole, Una Alić je također proglašena za Učenika generacije Gimnazije “Meša Selimović” u Tuzli, tako da ovaj uspjeh predstavlja kontinuitet u njenom obrazovanju. (RI)

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi