U BiH dopušteno samo jedanput zagrliti konobara

Popuštanje mjera u oba entiteta Bosne i Hercegovine, građani su pozdravili s oduševljenjem.


Ono na šta su najduže čekali je otvaranje kafića, bez kojih je svakodnevni život gotovo pa besmislen na Balkanu.
Iako će od sada raditi određeni rigoroznim mjerama ponašanja, građanima to ne predstavlja veliku smetnju. Nadležni organi poručuju da je bitno pridržavati se pravila, jer pandemija još uvijek traje.
“Ovom mjerom želimo da građane malo opustimo i vratimo ih u normalno stanje uma. Međutim, bitno je da se pridržavaju pravila jer će u suprotnom kazne biti ogromne. Neka građani ne misle da je pandemija gotova jer nije, i lako se može desiti da se ponovo formiraju neki klasteri ako ne budemo disciplinovani. Ono što bi posebno naglasio je da kontrolišu svoje emocije prilikom prvog ulaska u objekat. Smiju samo jedanput zagrliti konobara pri ulasku u kafanu, kako bi se smanjila mogućnost izlaganja riziku. Dakle u jednom objektu možete jedanput zagrliti konobara, a ukoliko pređete u drugi to možete učiniti opet”, kaže Ferid Tacna, član kriznog štaba FBiH za određivanje pozdrava i izražavanje emocija.
I Republika Srpska je pozdravila ovu odluku, te su odmah preuzeli i u ovom entitetu, te su dodali još nekoliko sitnih promjena, zbog male razlike u tradiciji građana ovog entiteta.
“Federacija Bosne i Hercegovine je donijela dobre odredbe i mi smo ih prihvatili također odmah. Međutim, dodali smo nekoliko sitnih klauzula poput toga da izbjegavaju ljubljenje po tri puta. Pikat ćemo da ste se poljubiti po tri puta, ali možete samo po jednom, te nećete biti manji patrioti ukoliko ovu odluku ispoštujete. Čim pandemija prođe, obavezno je ljubiti se po tri puta kako bi dokazali nacionalni identitet. Tada možete nadoknaditi sve ono što sada neće moći”, kaže Mićo Zaporak, šef odjela za ugostiteljstvo kriznog štaba Republike Srpske.
Oba entiteta dok traje pandemija također zabranjuju nazdravljanje te grljenje i ljubljenje u obraz, ukoliko vas pogodi neka dobra pjesma u sitne sate.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa: satro.info

Posljednji postovi