U BiH sve spremno za svečani doček prvih kupljenih vakcina #odgovornost

U BiH se već mjesecima radi na pripremi svečanog dočeka prvih kupljenih vakcina. Pripreme su bile naporne, ali sada je sve spremno još samo fale vakcine. Više od godinu dan BiH nije kupila ni jednu vakcinu zato što svečani doček nije bio spreman, sada je stvar drugačija i u narednim mjesecima možemo očekivati prve kupljene vakcine koje će stići u BiH.

“Upravo tako ljudi misle da mi ništa ne radimo, da ja ona pisma namjere bezveze potpisujem, ali vidite da to nije tako. Mi smo radili na pripremi svečanog dočeka. Kako bi to bilo da vakcine stignu samo onako bez ikakvog dočeka, kakvi bi mi u očima svijeta ispali. Nadam se da sada razumijete zašto BiH još nije kupovala vakcine. U narednih nekoliko mjeseci očekujte da kupimo bar sto vakcina i da ih svečano dočekamo”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Ovo je svakako odlična vijest za sve u BiH. Nabavka vakcina će pomoći bržoj normalizaciji života u BiH. Građani su sretni zbog ove odluke i nadaju se što bržoj nabavci. Pitali smo premijera Novalića šta će biti na tom svečanom dočeku i zašto im je toliko trebalo da ga pripreme.
“Kako da vam kaže bit će svega. Velike balkanske zvijezde će nastupiti a to nije lako dogovoriti. Veliki vatromet koji će trajati deset minuta iznad cijelog Sarajeva, također osigurali smo i neke nagrade za prisutne. Neću sve da vam otkrivam, ali vjerujete mi ko god dođe neće se pokajati”, dodao je Fadil Novalić.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.