U Sarajevu predstavljena knjiga “Bošnjačka emigracija – izazovi i perspektive” Admira Lisice

Knjiga “Bošnjačka emigracija – izazovi i perspektive” historičara Admira Lisice predstavljena je danas u prostorijama “Vile Hadžihalilovića-Dobrinja”.
Knjigu je prije nekoliko mjeseci objavila Asocijacija za kulturu obrazovanje i sport – AKOS, ali je prvenstvena promocija zakazana u Bošnjačkom institutu odgođena zbog tadašnje nepovoljne epidemiološke situacije u Sarajevu.

O knjizi su govorili Ajdin Huseinspahić s Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, koji je ujedno i recenzent ovog djela, urednik knjige Sanadin Voloder i autor Admir Lisica, naučni radnik, istraživač u Muzeju “Alija Izetbegović”.
Moderator na promociji bio je dugogodišnji novinar Anes Džunuzović.

Knjiga “Bošnjačka emigracija – izazovi i perspektive” predstavlja zbirku međusobno povezanih, kompaktnih i koherentnih tekstova koje je ovaj mladi autor, historičar i istraživač objavljivao u jednom vremenskom periodu u časopisima, listovima i portalima renomiranih medijskih kuća u zemlji i regionu.
Ovo je druga knjiga Lisice koji se intenzivno bavi istraživanjem bošnjačkih zajednica u domovinskim zemljama i u dijaspori. Njegova prva knjiga “Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja” objavljena je 2018. godine i predstavljana je u 23 grada, u sedam država.
(klix.ba)