U zapadnom Mostaru greškom testiran Bošnjak, SDA rekla da će refundirati troškove

Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru, jutros je rano objavila informaciju o svom katastrofalnom propustu po pitanju testiranja pacijenata na koronavirus. Naime, u redu osoba koje su čekale, jen Bošnjak je zalutao, te mu je u toj panici i urađen test na virus. Uprava klinike je odmah kontaktirala stožer SDA, te im uputila kritiku da kontrolišu svoje ljude i da ih usmjeravaju u bolnice predviđene za njih.
Mostar: Grad za velike teme i nezaboravne doživljaje
“Oštro osuđujemo ovaj vandalski i nehumani čin dotičnog Amira, koji se ušunjao u našu bolnicu i kojem je greškom urađen test. Činjenica da je on pozitivan na koronavirus, ali smo mi uzalud potrošili jedan test na Bošnjaka, te tako Hrvatima oduzeli test. Ovaj jedan test je mogao spasiti nekog Hrvata, a mi smo ga uzalud potrošili. Fino su se predstavnici HDZ-a i SDA dogovorili da svako svoje čuva i testira, te da nema nikakvog kontakta među pacijentima, a ovaj se napravio pametan i došao u našu kliniku. Molimo čelnike njegovog naroda da reaguju, te da nam nadoknade štetu koju nam je nanio ovaj nemarni pojedinac”, kaže Ankica Gebels, šefica odjela za procjenu nacionalnosti pacijenata SKB Mostar.
Stranka demokratske akcije je odmah preduzela potrebne korake, kako se ne bi dalje razvijala nacionalna netrpeljivost i smirila situacija, te najavili svoju pomoć SKB Mostar.
“Ovo je sramota što se desilo jutros u zapadnom dijelu Mostara. Taj Amir nakon što završi s liječenjem će odmah krivično odgovarati za svoje postupke. Mi smo ga prije nekoliko sati prebacili u svoju bolnicu, gdje ćemo dalje pratiti njegov razvoj bolesti. Stranka demokratske akcije će u narednih nekoliko sati dostaviti uzorak HDZ-u, koji će dalje to proslijediti SKB Mostar, a kao znak izvinjenja, dostavit ćemo i jedan gratis, kako bi sačuvali dobre i mirne komšijske odnose. Svako treba da liječi svoje, a ne da liječimo svi koga stignemo. Mi smo ispitali Amira čim smo ga transportovali, zbog čega je to uradio, i on navodi zato što živi preko puta SKB Mostar. Nema opravdanja za ovakve postupke. Svako se mora zaputiti u bolnicu svog naroda, makar pješačio 50 kilometara”, rekao je Hilmo Busuladžić, član upravnog odbora SDA Mostar.
Zbog ovog nemilog događaja, pod istragu će se staviti svi pripadnici miješanih brakova, kako bi se detaljno ustanovilo koje su nacionalnosti, te izbjegli ovakvi slučajevi u budućnosti.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info