U Zenici pozvali građane da dođu na masovnu vakcinaciju, ali da ponesu svoje vakcine #odgovornost

Zeničke vlasti došle su na veoma zanimljivu ideju. Po ugledu na Sarajevo koje je, ne samo počelo nego i završilo masovno vakcinisanje i Mostar, Zenica bi također trebala uskoro početi s masovnom vakcinacijom. Ova vijest bi bila odlična za sve stanovnike Zenice, ali nije baš sve tako sjajno. Naime, vlasti su pozvale Zeničane da dođu na masovnu vakcinaciju ali da ponesu svoje vakcine.

“Vidjeli smo da u više gradove širom BiH počinje masovna vakcinacija, a kako Zenica prati trendove morali smo i mi početi. Problem se pojavio kada smo shvatili da nemamo vakcina. Ali došli smo na ideju kako riješiti taj problem. Svaki građanin Zenice može doći da se vakciniše na jedan od punktova za vakcinaciju širom našeg grada, ali da ponese svoju vakcinu. Mi smo osigurali osoblje i mjesto vakcinacije na građanima je samo da obezbijede vakcine”, rekao je Miroslav Koprivica, koordinator masovne vakcinacije ”Zenica 2021”.
Poslije gospodina Koprivice priliku da se obrati građanima imao je i referent za nabavku vakcina na crno gospodin Asim Iglica.
“Gospodin Koprivica rekao je sve što se tiče tehničkog dijela, a ja ću vam sada pojasniti kako uopće doći do vakcina. Postoji više načina svakako. Vakcine će biti dostupne u kafiću “mimo Zaima” koji se nalazi u centru grada. Samo kažite da vas je Asim poslao i stvar je riješena. Druga opcija za one koji ne mogu da hodaju do kafića je svakako Olx profil “vakcina na crno” gdje možete poručiti vakcinu koja će vam doći na kućnu adresu”, pojasnio je gospodin Asim Iglica, referent za nabavku vakcina na crno.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi