UDOMLJENA I VOLJENA- Slijepa perzijska mačka dobila je priliku za novi život i postala zvijezda interneta

Moet je slijepa perzijska mačka koja je postala zvijezda interneta nakon što ju je njena vlasnica pronašla u zapuštenom i prljavom pet shopu. Šestogodišnju mačku usvojila je Emily Shotter i dala joj je novi dom.
Moet je rođena kod nelicenciranog uzgajivača i izgubila je vid zbog zanemarivanja u trgovini za kućne ljubimce. Živjela je u prljavom kavezu bez hrane, vode, kreveta i igračaka, zbog čega se razboljela i oslijepila. Na sreću, ova priča imala je sretan kraj.


“Moet je željna pažnje baš poput svake djevojke. Ukoliko je nema, sama će je tražiti”, rekla je Emily.Mačku su spasili veterinari nakon što su joj otklonili bolesne oči. Emily je upoznala Moet šest dana nakon operacije. Tada je odlučila povesti perzijsku mačku kući.


Pratitelji na društvenim mrežama kažu da je Moet sada najljepša mačka koju su ikada vidjeli.Sada Moet živi jedan lijep život. Njena vlasnica priznaje da je Moet ljubomorna kada ona razgovara na telefon.Emily je počela objavljivati fotografije Moet 2018. godine i do tada je prikupila 52.000 pratitelja na Instagramu, 10.000 na Facebooku i više od 36.900 pratitelja na Twitteru. Osim toga, ima i kanal na YouTubeu.