Mačka imenovana za počasnog pomoćnika ministrice nakon što je spašena

Mačka koja je spašena iz Centralne ruske fabrike za preradu otpada u Ulyanovsku imenovana je za pomoćnicu regionalne ministrice za zaštitu okoliša, objavili su ruski mediji.
Snimci s nadzornih kamera koji od jučer kruže internetom pokazali su kako radnik u pogonu prilikom sortiranja smeća izvlači mačku iz svezane plastične vreće koja se nalazila na transportnoj traci.

Nakon što je video postao dostupan javnosti javilo se i Ministarstvo za okoliš regije Ulyanovsk te su najavili kako će spašena mačka biti imenovana za počasnog pomoćnika zaduženog za zaštitu divljih životinja.
“Vodimo mačku u naše ministarstvo i svi će zaposlenici preuzeti odgovornost za nju, rekla je ministrica Gulnara Rakhmatulina.
Ministarstvo zaštite okoliša Ulyanovska priopćilo je da je nagradilo zaposlenika za preradu otpada Mihaila Tukasha i direktora postrojenja.
Mačka imenovana za počasnog pomoćnika ministrice nakon što je spašena -  Klix.ba
“Mačka se nije oglašavala i torba se nije micala. Morao sam izrezati torbu kako bih provjerio ima li metala. Samo sam radio svoj posao”, rekao Tukash.
Direktor postrojenja naglasio je kako je životinja bila na nekoliko sekundi od smrti.
Kako navode ruski mediji, mačka je najmanje treća životinja koja je spašena u pogonu koji je udaljen 700 kilometara istočno od Moskve. Prethodno su u istom postrojenju spasili afričkog ježa nadimka “Vezunka” (na ruskom označava sreću) i dvije crvenokose kornjače.
(klix.ba)