Udruženje građana Orhideja Stolac uz podršku Telemach fondacije priprema Mali turistički vodič: poziv djeci i mladima za učešće u projektu

Imajući u vidu brojne prirodne ljepote i bogato kulturno-istorijsko naslijeđe kojima raspolaže, ne iznenađuje činjenica da na ulicama Stoca susrećemo sve više domaćih i iznozemnih turista. Kako bi dali doprinos unapređenju turističke ponude u svom gradu, članovi Udruženja građana Orhideja Stolac, uz podršku Telemach fondacije, krenuli su u implementaciju projekta Mali turistički vodič. Ovaj projekt realizira se u okviru drugog ciklusa Programa regionalnih grantova Telemach fondacije.

 

“Naš cilj je da kroz edukativne i kreativne radionice s djecom školskog uzrasta pripremimo mali turistički vodič u printanoj i digitalnoj formi. U tu svrhu organizirat ćemo kurs njemačkog jezika i fotografije, što će nam biti od koristi u kreiranju sadržaja za pomenuti vodič, ali i u svakodnevnoj komunikaciji s turistima i prezentaciji našeg grada. Ovim putem pozivamo djecu i mlade od 13 do 18 godina da se do kraja mjeseca maja prijave na naše radionice i da nam se pridruže u stvaranju bolje i ljepše turističke slike našeg Stoca”, istakla je Minva Hasić, predsjednica Udruženja građana Orhideja Stolac.

 

Program regionalnih grantova Telemach fondacije predstavlja jedinstven program finansijske i mentorske pomoći neprofitnim organizacijama u manjim lokalnim sredinama u cilju ostvarivanja dugoročnih pozitivnih efekata u oblastima edukacije i zaštite okoliša. U prvom ciklusu ovog programa realizirano je 12 projekata širom Bosne i Hercegovine. Fondacija je ove projekte finansijski podržala sa 54.000 KM bespovratnih sredstava, a isti iznos ove godine bit će podijeljen na 11 lokalnih organizacija, čime se nastavlja dobra praksa unapređenja kvaliteta života i razvoja u manjim sredinama.

Hoću.ba

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi