UNESCO-va Master Class serija protiv rasizma i diskriminacije

Povodom 21. marta, Međunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije, Sektor za društvene i ljudske nauke UNESCO-a organizira globalno izdanje „Master Class protiv rasizma i diskriminacije“ koji će se održati u sjedištu UNESCO-a u Parizu i putem interneta.

UNESCO-va  Master Class serija protiv rasizma i diskriminacije ima za cilj podizanje svijesti među srednjoškolcima i studentima kako bi izgradili svoje kapacitete da razumiju uzroke rasizma i diskriminacije, da se konstruktivno bore protiv ovih bolesti i da se zalažu za pozitivne promjene u svojim školama i zajednicama. Serija Master Class dio je Mape puta protiv rasizma koju razvija UNESCO.

Mladi učesnici širom svijeta se pozivaju da se pridruže ovom hibridnom izdanju Master Class-a, koje će uključivati kombinaciju plenarnih sesija i tematskih radionica, te će kulminirati usvajanjem obaveza mladih učesnika u osmišljavanju i sprovođenju sopstvenih lokalnih inicijativa.

Tokom sesije će biti obazbjeđeno simultano prevođenje na engleski, francuski i međunarodni znakovni jezik.

Globalni Master Class protiv rasizma i diskriminacije će se održati 21. marta 2022. godine od 9.30 do 17.00 časova, a moguće mu je pristupiti putem linka:

https://unesco-org.zoom.us/webinar/register/WN_CvzZ_mLLQwKSUYp0uqrxMA.

unescobih.mcp.gov.ba